Kapribogyós sertés-tokány recept
A Kapribogyós sertés-tokány hozzávalói:600 gr sertés hús
1 hagyma
5 csemege uborka
2 evk. kapribogyó
5-10 szem gyöngyhagyma
1 evk. mustár
só,bors
2 dl tejföl
1 evk. liszt
1 dl száraz fehérbor
A Kapribogyós sertés-tokány elkészítési módja:
A hagymát felaprózzuk,megdinszteljük.Hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt húst,megsózzuk és lefedve majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt kapribogyót,csíkokra vágott uborkát,gyöngyhagymát,mustárt,borsot. Amikor teljesen puha,tejfölös-lisztes habarással besűrítjük és a bort hozzáöntve kiforraljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2008. jan. 20. 22:59
A kapribogyós sertés-tokány elkészítési módja és hozzávalói.