Görög meggyes recept
A Görög meggyes hozzávalói:120 gr vaj
100 gr cukor(ha barna,akkor kicsit több)
2 tojás
1 kkan. sütőpor
80 gr őrölt mandula v.dió v. mogyoró
200 gr liszt
50 gr gríz(ha van,akkor az apróbb szemű)
1/2 kkan. fahéj(elhagyható)
600 gr meggykompót vagy cukrozott meggy
2-3 kkan. keményítő v. rétesliszt
vaniliás cukor
A Görög meggyes elkészítési módja:
Robotgéppel habosra keverjük a cukrot,olvasztott vajat,tojásokat,majd belekeverjük a darált mandulát és a sütőporral,fahéjjal elkevert lisztet. A kompótot leszűrjük.A levébe csomómentesen belekeverjük az étkezési keményítőt,majd felforraljuk.Amikor besűrűsödött,levesszük,beleöntjük a meggyet és hagyjuk hűlni. Egy őzgerinc formát kivajazunk és a tészta 2/3-át belelapogatjuk az aljába és oldalára.(Célszerűbb vizes kézzel,mert elég ragacsos).Ráöntjük a meggyes masszát.Tetejére rámorzsoljuk a maradék tésztát.Megszórjuk vaniliás cukorral és mehet a sütőbe. 200 fok;35-40 per
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2008. jan. 20. 22:48
A görög meggyes elkészítési módja és hozzávalói.