Borsópüré recept
A Borsópüré hozzávalói:25 dkg borsó
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
só,bors,kevés vaj
A Borsópüré elkészítési módja:
Forrósítsuk fel a vajat egy lábasban,nyomjuk bele a fokhagymát és adjuk hozzá a felkarikázott hagymákat.Pár percig pároljuk,majd mehet bele a borsó is.Fűszerezzük éás annyit vizet öntünk rá,hogy éppen ellepje.Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész,a felesleges vizet leöntjük,és a borsót kézimixerrel lepürésítjük.
Kissé pikáns,elég édes ízű.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2008. jan. 13. 20:57
A borsópüré elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.