Citromos Mimóza szelet recept
A Citromos Mimóza szelet hozzávalói:A tésztalapokhoz:
50 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
3 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
10 dkg porcikor
1/2 citrom reszelt héja és leve
szükség szerint tejföl
csipet só
A krémhez:
25 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
5 evőkanál liszt
1 db citrom leve és reszelt héja
Valamint:
baracklekvár a lap kenéséhez
A sütéshez:
nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve
A Citromos Mimóza szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk, egyenként tepsi méretre sodorjuk, és világosra megsütjük. A krémhez a lisztet a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük sűrű péppé, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, majd a kihűlt péppel jól kikeverjük. A citrom levével és héjával ízesítjük, azzal is jó habosra keverjük. A sütemény összeállítása: az alsó lapra kenjük a citromos krém felét, rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, majd rákenjük a citromos krém másik felét. Befedjük a 4. lappal, és hűtőbe tesszük.
Másnap szeleteljük. Szeletelés előtt porcukorral meghintjük a sütemény tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2012. júl. 15. 17:18
A citromos mimóza szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.