Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Krémes vaníliás habos szelet recept

Krémes vaníliás habos szelet recept

Elkészítési idő 60 perc

A Krémes vaníliás habos szelet hozzávalói:
a tésztához :
25 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
5 dkg margarin,
1 tojás,
1 tojássárgája,
1 ek. méz,
1 ek. rum,
1 kiskanál szódabikarbóna
A vaníliás krémhez:
1 liter tej,
2 csomag vaníliás pudingpor,
20 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
2 csomag vaníliás cukor,
3 tojássárgája,
2 evőkanál liszt

5 dl Hulala tejszín


A Krémes vaníliás habos szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit dolgozzuk összes, és osszuk két részre. Nyújtsuk ki vékonyra majd lisztezett tepsi hátán kb. 200 fokon, pár perc alatt két lapot süssünk belőle. A felső lapot kockázzuk fel akkorára amekkorára majd a sütit szeretnénk felvágni. Krémhez: A pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett a tejet. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. A margarint keverjük ki a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd ha kihűlt a pudingos krémünk a kettőt keverjük össze. A tejszínt verjük kemény habbá. Az egészben hagyott lapot tegyük egy tálcára, kenjük rá a sárga krémet, erre tegyük a felvert tejszínhabot, majd helyezzük rá a felvágott tésztalapokat, és porcukorral megszórva tálaljuk. Én a lapokat 23 * 35 cm-es sütőlapon sütöttem. Hagyjuk állni legalább egy éjszakát, különben nem fogjuk tudni szépen szeletelni.

Nagyon finom, könnyű sütemény!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémes vaníliás habos szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook