Mini csokoládébomba recept
15 perc
A Mini csokoládébomba hozzávalói:
7 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
6 dkg vaj
2 ek liszt
fél ek kakaópor (plusz a formák szórásához)
2 egész tojás
2 ek cukor
A Mini csokoládébomba elkészítési módja:
A sütőt bekapcsoljuk, előmelegítjük 240 fokra (gázsütőn legmagasabb fokozat), valamint egy kis lábosban nem túl sok vizet felteszünk forrni. (fél perc sincs) 2 db szuffléformát kivajazunk és kakaóporral "kilisztezzük", majd ezt még egyszer megismételjük. (1 perc). A csokoládét és a vajat vízgőz fölött felolvasztjuk (2 perc). Illetve, ha nem akarunk a vízgőzzel vacakolni, kis lábosban, nagyon kicsi lángon felolvaszthatjuk a vajat, beletördelve a csokit is (a csokit soha ne előre, mert megég, ill. a vajjal is vigyázzunk.) A csokit a vízgőzről levesszük, elkeverjük benne a cukrot, a kakaóport, a tojást, majd végül a lisztet. (1 perc.) A masszát a szuffléformákba kanalazzuk (fél perc) és 7 percig sütjük. (A kérge ezalatt megsül, de a belseje folyós marad A szuffléformákat egy tányérra borítjuk, kicsit várunk, majd a formát a tányérhoz odaütve leemeljük a sütink tetejéről.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2013. máj. 19. 07:40
A mini csokoládébomba elkészítési módja és hozzávalói.