Nuss-stangli recept
30 perc
A Nuss-stangli hozzávalói:
50 dkg porcukor
50 dkg darált dió
4 tojás fehérje
fél citrom
1 csomag vaníliás cukor
fél dl rum vagy rum aroma
fél csomag sütőpor
A Nuss-stangli elkészítési módja:
A darált dióhoz keverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és szép sűrűre verjük. A hab 2/3-ad részét jól összedolgozzuk a dióval. A masszát porcukros deszkán fél centi vastag lappá formázzuk, és késsel stangli formákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és minden darab tetejére kenünk a félretett tojásfehérjéből. A sütőt 100 fokra melegítjük, és az aprósüteményeket 10-15 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2013. nov. 19. 11:44
A nuss-stangli elkészítési módja és hozzávalói.