Sonkás-krémsajtos kiflik recept
50 perc
A Sonkás-krémsajtos kiflik hozzávalói:
A tésztához:
40 dkg finom liszt,
2,5 dkg élesztő,
2 dl tej,
5 dkg vaj,
1 tk só 1 tk cukor,
2 db tojás sárgája
A töltelékhez:
20 dkg sonka vagy füstölt tarja,
1 db tömlős krémsajt /10 dkg/,
só,
őrölt bors,
1 db tojás sárgája,
1 ek finom liszt
A tetejére:
1 db tojás,
2-3 dkg szezámmag
A Sonkás-krémsajtos kiflik elkészítési módja:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatni, és a vajat elmorzsolni a liszttel. A vajas liszthez hozzáadni a sót,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrni a tésztát és egy órát meleg helyen keleszteni. Amíg kel a tészta elkészíteni a tölteléke: A sonkát apróra vágni vagy ledarálni. Elkeverni a krémsajttal,sóval,borssal,egy kanál liszttel és az egy tojás sárgájával. A tésztát 10-15 cm széles csíkokra nyújtani, majd háromszögeket vágni belőle. A tészta egyik felére tenni a töltelékből, majd kifli formára feltekerni. Hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd felvert egész tojással lekenni és megszórni a tetejét szezámmaggal. Előmelegített sütőben arany barnára sütni kb.20-25 perc.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2013. nov. 17. 18:06
A sonkás-krémsajtos kiflik elkészítési módja és hozzávalói.