Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sonkás-krémsajtos kiflik recept

Sonkás-krémsajtos kiflik recept

Elkészítési idő 50 perc

A Sonkás-krémsajtos kiflik hozzávalói:
A tésztához:
40 dkg finom liszt,
2,5 dkg élesztő,
2 dl tej,
5 dkg vaj,
1 tk só 1 tk cukor,
2 db tojás sárgája

A töltelékhez:
20 dkg sonka vagy füstölt tarja,
1 db tömlős krémsajt /10 dkg/,
só,
őrölt bors,
1 db tojás sárgája,
1 ek finom liszt

A tetejére:
1 db tojás,
2-3 dkg szezámmag


A Sonkás-krémsajtos kiflik elkészítési módja:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatni, és a vajat elmorzsolni a liszttel. A vajas liszthez hozzáadni a sót,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrni a tésztát és egy órát meleg helyen keleszteni. Amíg kel a tészta elkészíteni a tölteléke: A sonkát apróra vágni vagy ledarálni. Elkeverni a krémsajttal,sóval,borssal,egy kanál liszttel és az egy tojás sárgájával. A tésztát 10-15 cm széles csíkokra nyújtani, majd háromszögeket vágni belőle. A tészta egyik felére tenni a töltelékből, majd kifli formára feltekerni. Hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd felvert egész tojással lekenni és megszórni a tetejét szezámmaggal. Előmelegített sütőben arany barnára sütni kb.20-25 perc.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sonkás-krémsajtos kiflik elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook