Nagyapó kedvenc tésztája recept
30 perc
A Nagyapó kedvenc tésztája hozzávalói:
1 kg
burgonya (tisztítva)
50 dkg
száraz tészta ( nagy kocka, vagy szabógallér)
1 dl
étolaj (vagy 2 evőkanál sertészsír)
2 dl
tejföl
1 csokor metélőhagyma
Ízlés szerint őrölt fekete bors
fűszerpaprika
(lehet egy mokkáskanál csípős is benne)
só.
A Nagyapó kedvenc tésztája elkészítési módja:
A megtisztított burgonyát kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük, kimerjük, lecsöpögtetjük majd összekeverjük a fűszerpaprikával és meleg helyen tároljuk. Közben egy nagyobb lábosban zsiradékot forróra melegítünk, majd beleöntjük a paprikás burgonyát és előbb erős tűzön, vagy gyenge lángon fakanállal kevergetve, fedő nélkül addig sütjük amíg a tésztát kifőzzük és a burgonya kevés levet nem ereszt s végül zsemlebarna színűre nem sül.Közben megszórjuk őrölt fekete borssal ( a frissen törött jobb), megsózzuk és lefedve addig tartjuk melegen, amíg a tészta is kifő enyhén sós vízben.Ha ez elkészült leszűrjük és a burgonyához adjuk, összekeverjük és adagolás után hideg tejföllel, apróra vágott metélő hagymával kínáljuk. Nagyon gyors, egyszerű és finom étel, ami fél óra alatt is elkészíthető. Friss zöldsaláta illik hozzá.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. jún. 27. 06:24
A nagyapó kedvenc tésztája elkészítési módja és hozzávalói.