Húsos rakott kelbimbó recept
A Húsos rakott kelbimbó hozzávalói:50 dkg kelbimbó
1 zacskó gyorsrizs
fél dl olaj
1 közepes fej vöröshagyma
50 dkg darált hús
só
őrölt bors
3 cikk fokhagyma
zöldpetrezselyem
15 dkg sajt
1 paprika
olaj
zsemlemorzsa
A Húsos rakott kelbimbó elkészítési módja:
A kelbimbót sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Ezután a forró olajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, és 1,5 dl vizet öntünk rá. Lassú tűzön megfőzzük. Közben kifőzzük a rizst. Végül a kelbimbót, a kész rizst és húsos ragut olajozott, zsemlemorzsázott tepsibe rétegezzük úgy, hogy a tetejére kelbimbó kerüljön, és megszórjuk az csíkokra vágott paprikával és a reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, kockákra vágva, forrón tálaljuk.
Tejföllel díszíthetjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. júl. 12. 09:47
A húsos rakott kelbimbó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.