Rakott zöldbab darálthússal recept
A Rakott zöldbab darálthússal hozzávalói:1kg zöldbab
30 dkg darált sertéshús
1 pohár 20%-os tejföl
2 db tojás
1 db vöröshagyma (kicsi)
1 gerezd fokhagyma
2 tk só
2 mk őrölt bors
olaj
zsemlemorzsa
A Rakott zöldbab darálthússal elkészítési módja:
A zöldbabot sós vízben félpuhára főzzük. (ilyenkor télen én általam eltett üveges zöldbabot használok, amit nem szoktam már főzni)A hagymát felaprózzuk, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, és megpirítjuk. Egy tűzálló tálat pici olajjal kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset. A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darálthúst, beborítjuk a zöldbab másik felével. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra. Rászórjuk a maradék zsemlemorzsát. Előmelegített sütőben szépen megsütjük.
Az elkészítés általam alkalmazott másik módja,amikor párolt rízst is teszek a darálthúsra a rétegezéskor. Úgy még laktatóbb, nagyon finom ebéd.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. jan. 17. 14:36
A rakott zöldbab darálthússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.