Intelligens fincsi krémes recept
Az Intelligens fincsi krémes hozzávalói:10 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg vaj (olvasztott)
3 csomag vaníliás cukor
1 l tej
10 púpozott ek liszt
3 ek mandulapehely
2 ek sárgabaracklekvár (a sütemény aljához)
3 ek vaj (a tepsi előkészítéséhez)
Az Intelligens fincsi krémes elkészítési módja:
Előkészítünk 1 közepes és 1 nagy keverőtálat. Szétválasztjuk a tojásokat: a nagy tálba a sárgákat, a közepesbe a fehérjéket tesszük. Rugós fejű kézi habverővel habosra keverjük a sárgákat a cukrokkal, majd lassan hozzáadagoljuk a vajat. Hozzáöntjük a tejet, a lisztet, és csomómentesre keverjük. Géppel kemény habot verünk a fehérjékből, és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába. Sütőpapírt terítünk egy tepsibe (méret a recept alatt!), alaposan kikenjük vajjal, szétkenjük rajta a lekvárt, majd beleöntjük a tésztát. Meghintjük a mandulával, és betesszük a hideg sütőbe. 180 fokon, légkeveréssel 50-60 percig sütjük. Kb. 20-30 perc sülés után, mikor a tészta teteje már szép aranybarna, takarjuk le alufóliával, nehogy megégjen! Akkor jó, ha már nem ring, mint a kocsonya. Várjuk meg, míg kihűl, és akkor szeleteljük fel.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 37x29x7 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. máj. 6. 06:44
Az intelligens fincsi krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.