Mézzel kandírozott gyömbér recept
A Mézzel kandírozott gyömbér hozzávalói:1/2 kg friss gyömbér
1/2 csésze méz
1/2 csésze víz
A Mézzel kandírozott gyömbér elkészítési módja:
Mossuk meg a gyömbért és hámozzuk meg, szeleteljük fel vékonyan, vagy vágjuk apró darabokra. Tegyük egy kisebb serpenyőbe, és öntsük rá a mézet és a vizet. Forraljuk fel, majd csökkentsük a főzési hőmérsékletet. Fedjük le és hagyjuk főni lassú tűzön 30 percig. Vegyük le a fedelet és alacsony lángon további 30 percig hagyjuk főni, amíg a gyömbér meg nem puhul. Ezalatt a szirup mennyisége kb. a felére csökken. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Szűrjük le a gyömbért egy szűrővel, és hagyjuk, hogy a szirup teljesen lecsöpögjön a gyömbér darabokról. Miután teljesen lecsepegtettük, tegyük a gyömbér darabokat sütőpapírral bélelt sütőlapra.
A gyömbért legalább 12 órán át hagyjuk száradni.
Tároljuk légmentesen záródó edényben, így hosszú ideig eláll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. febr. 25. 19:00
A mézzel kandírozott gyömbér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.