Fahéjas diós tekercsek recept
A Fahéjas diós tekercsek hozzávalói:a tisztához:
1 kg liszt
130 g cukor
1 kiskanál só
20 g porélesztő vagy 42 g friss élesztő
500 ml langyos tej
150 g puha vaj
2 db tojás
vanília
a diós töltelékhez:
50 g vaj
200 g darált dió
80 g cukor (tetszés szerint több)
egy kevés tej (hogy hígabb legyen a töltelék)
1 kanál fahéj (lehet ízlés szerint)
1 tojássárgája, a tészta lekenéséhez
A Fahéjas diós tekercsek elkészítési módja:
Szitáljuk bele a lisztet egy nagy tálba, az élesztőt futtassuk fel meleg tejben, kavarjuk bele a cukrot és a vaníliát is. A tejhez adjuk hozzá a tojásokat és keverjük össze. Majd öntsük a lisztre a tejes keveréket, tegyük bele a sót és a puha vajat, dagasszunk egy nyúlékony tésztát ezekből az összetevőkből. Miután bedagasztottuk egy konyhakendővel takarjuk le, tegyük meleg helyre és hagyjuk a duplájára kelni. Töltelék elkészítése: olvasszuk meg a vajat, a darált diót és a cukrot adjuk hozzá és a fahéjjal ízesítsük, adjunk hozzá egy kevés tejet, de csak annyit, hogy pépes, sűrű töltelék legyen. Nyújtsuk téglalap alakúra a tésztát és kenjük meg a töltelékkel, a tészta két oldalát hajtsuk rá a közepére. Szeleteljük vastag szeletekre a tésztát. Két kézzel fogjuk meg és csavarjuk meg a rudakat, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg mindegyik rudacskát tojássárgájával és meleg helyen, hagyjuk még állni, 20 percet. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 20-25 percet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. febr. 21. 11:09
A fahéjas diós tekercsek elkészítési módja és hozzávalói.