Epres -túrós palacsinta eperszósszal recept
Az Epres -túrós palacsinta eperszósszal hozzávalói:Töltelék:
- 50 dkg túró
- 1 dl habtejszín
Kikeverjük a palacsintatésztát. Én 2 tojást alaposan felverek, picit sózom, öntök hozzá kb 3 dl tejet, tovább verem, 1/2 dl szódavíz, csipet szódabikarbóna, pár csepp édesítőszer, és annyi liszt lassan adagolva, hogy ne legyen híg de túl sűrű se legyen a tészta. A végén dolgozok bele 1 ek olajat is .
- vanília aroma
- eper
- porcukor
Szósz:
- eper
- cukor
Az Epres -túrós palacsinta eperszósszal elkészítési módja:
A túrót összekeverem a habtejszínnel, teszek bele kevés vanília aromát, ízlés szerint porcukrot( 1- 2ek) és alaposan összekeverem. A palacsinta közepére teszek hosszan elkenve, bőven mehet rá, és szeletelek rá epret, majd feltekerem. A maradék epret botmixerrel zúzom, cukrot szórok rá, hűtöm. A palacsintákat porcukrozom, majd szósszal leöntöm! Isteni desszert, kiadós leves után is kitűnő!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. febr. 24. 14:06
Az epres -túrós palacsinta eperszósszal elkészítési módja és hozzávalói.