Rumos dióbomba recept
A Rumos dióbomba hozzávalói:10 dkg darált dió,
10 dkg darált háztartási keksz,
10 dkg cukor,
5 dkg vaj,
4 evőkanál forró tej,
1--2 kávéskanál rum,
kristálycukor,
(meggy befőtt).
A Rumos dióbomba elkészítési módja:
A finomra darált háztartási kekszet a többi anyaggal jól összegyúrjuk. Fél óra hosszat állni hagyjuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle és kristálycukorban megforgatva mignonpapírba rakjuk. (Díszítésül mindegyik golyócskára fél szem meggybefőttet tehetünk.) Figyelem: Ha rumos meggyet használunk, rum helyett a befőtt levét is használhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. jan. 7. 11:50
A rumos dióbomba elkészítési módja és hozzávalói.