Burgonyás tésztába tekert virsli recept
A Burgonyás tésztába tekert virsli hozzávalói:A tésztához:
20 dkg főtt, áttört burgonya
20 dkg liszt
1 mk só
1 tojás
3 dkg margarin
1 csipet őrölt bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
A töltéshez:
4 virsli
8 lapkasajt
A panírozáshoz:
kb. 8 dkg liszt
1 felvert tojás
1 ek tej
8 dkg zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
ketchup
A Burgonyás tésztába tekert virsli elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra). A virsliket ketté vágjuk. Téglalapokat vágunk a tésztából, ráteszünk 1 lapkasajtot, egy virslit, és feltekerjük. A többinél is így járunk el. Mindegyik rudacskát lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Lassú tűznél felhevített olajban kisütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. márc. 9. 09:09
A burgonyás tésztába tekert virsli elkészítési módja és hozzávalói.