Hamis vesevelő recept
A Hamis vesevelő hozzávalói:1 nagy fej hagyma
3 evőkanál zsemlemorzsa
friss petrezselyemzöld
kevés ételízesítő
őrölt bors
5 dkg élesztő
2-3 tojás
kevés olaj
A Hamis vesevelő elkészítési módja:
Az élesztőt egy csésze langyos vízben feloldom. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, beleszórom az apróra vágott zölpetrezselymet. Rászórom a zsemlemorzsát, kicsit átforgatom, és beleöntöm az élesztős vizet. Őrölt borssal és ételizesítővel ízesítem. Ha besűrűsödött, 2-3 felvert tojást teszek hozzá, és lazára sütöm. Friss kenyérrel, zöldpaprikával nagyon finom, de én töltött burgonya töltelékének is fel szoktam használni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 24. 08:05
A hamis vesevelő elkészítési módja és hozzávalói.