Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Parmezános zöldborsópüré füstölt sonkával recept

Parmezános zöldborsópüré füstölt sonkával recept

A Parmezános zöldborsópüré füstölt sonkával hozzávalói:
2 evőkanál vaj

30 deka mirelit zsenge zöldborsó

8 deka friss parmezán

3 deci tejszín

frissen reszelt szerecsendió

frissen őrölt fekete bors

2 csokor (nem tévedés!) friss petrezselyem

2 vastag szelet füstölt, főtt sonka


A Parmezános zöldborsópüré füstölt sonkával elkészítési módja:
Egy teflonserpenyőben alacsony lángon felolvasztom a vajat, aztán hozzászórom a mélyhűtőből előkotort fagyos, zöld gyöngyöket és fedő alatt puhára párolom őket. Közben megreszelem a friss parmezánt és előszedem a turmixgépemet a polc mélyéről. Gyorsan beleteszem a gépbe a puha zöldborsót, a reszelt parmezánt és hozzálöttyintem a tejszínt is. A turmixgép fölött alaposan megdörzsölgetem a pici, kézi reszelőn háromszor-négyszer a kemény szerecsendiót, utána jöhet a frissen őrölt bors és ollóval a kupac tetejére nyesem a rengeteg, friss petrezselymet is. Sózni nem szoktam, mert a sajt elég sós szerintem. És lazsálok: a gép dolgozik, az alkotó pihen. Végül ugyanabban a teflonserpenyőben, amelyben a borsót pároltam -ismert a jelszó: kevesebb mosogatás, több öröm-, gyorsan illatosra pirítok 2 nagy szelet, ujjnyi vastag füstölt, főtt sonkát és boldog várakozással pakolom ki a tányérokra egymás mellé a harsogóan zöld, parmezános zöldborsópüré-halmokat meg a mélyvörös hússzeleteket. Igen, igen, ehetünk is! 2 adag lesz belőle.


Kategória: Húsételek receptjei


A parmezános zöldborsópüré füstölt sonkával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook