Tarhonya krémleves recept
A Tarhonya krémleves hozzávalói:15 dkg tarhonya
5 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt bordaporc
1 vöröshagyma
1 g.fokhagyma
1 kk pirospaprika
4 közepes burgonya
1 kk vegeta
1 kk gulyáskrém
só
bors
petrezselyemzöld
zellerzöld
tányéronként 1 kk tejföl
A Tarhonya krémleves elkészítési módja:
A füstölt szalonnát kockára vágjuk,kiolvasztjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát az áttört fokhagymát.Kicsit fonnyasztjuk.Ezután a tarhonyát tesszük rá és aranybarnára pirítjuk.Tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával.Jól elkeverjük és hideg vízzel felöntjük.Ekkor beletesszük a bordaporcot.Ha a bordaporc félig megfőtt hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a fűszereket ízlés szerint. Ha megfőtt a levesünk kivesszük a bordaporcot és lehetőségszerint kockára vágjuk. A levest botmixerrel pürésítjük.Tálaláskor minden tányérba teszünk a bordaporcból,rámerjük a levest megszórjuk a tetejét az apróra vágott zöldek keverékével,és 1 kávéskanányi tejfölt teszünk rá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. febr. 4. 21:05
A tarhonya krémleves elkészítési módja és hozzávalói.