Tárkonyos marha burgonyagombóccal recept
A Tárkonyos marha burgonyagombóccal hozzávalói:A húshoz:
70 dkg marhacomb
fél csomag tárkony
só
bors
2 hagyma
2 evőkanál cukor
2 evőkanál mustár
1 evőkanál ecet
2 szelet rozskenyér
A burgonyagombóchoz:
1 kg burgonya
1 hagyma
A Tárkonyos marha burgonyagombóccal elkészítési módja:
A marhahúst szeletekre vágjuk, és kevés forró olajon elősütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, majd félretéve hagyjuk hűlni. A húsokat kiemeljük az olajból, a visszamaradt zsírjukba cukrot szórunk, lassú tűzön karamellizáljuk, mustárt és vékony szeletekre vágott hagymát keverünk hozzá, beleöntjük az ecetet, majd egy kevés vizet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott tárkonnyal, visszahelyezzük a húsokat, majd fedő alatt, lassú tűzön készre pároljuk. Ha a hús puha, kockára vágott, szikkasztott rozskenyeret forralunk bele, és ezzel sűrítjük be a mártást. A kihűlt burgonyát meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, elkeverjük a finomra vágott, kevés olajban megpirított hagymával, és két kanál segítségével gombócokat formázunk belőle.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 31. 06:36
A tárkonyos marha burgonyagombóccal elkészítési módja és hozzávalói.