Paradicsomos báránysült recept
A Paradicsomos báránysült hozzávalói:8 szelet bárányhús,
50 dkg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
3 evőkanál mazsola,
5 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál fehérborecet,
1 mokkáskanál cukor,
frissen őrölt fekete bors,
só
A Paradicsomos báránysült elkészítési módja:
A paradicsomot egy percre forró vízbe dobjuk, majd szűrőkanál segítségével gyorsan kiszedjük, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját, és a húsát kockákra vágjuk. A mazsolát meleg vízbe tesszük puhulni, majd leszűrjük, és félretesszük. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk, és 1 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, belekeverjük a kockákra vágott paradicsomot, a mazsolát, a cukrot, és hozzáöntjük az ecetet. Sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, és az egészet néhány percig pároljuk. A húst folyó csapvíz alatt leöblítjük, papírtörlő segítségével leitatjuk róla a nedvességet, és meghintjük őrölt fekete borssal. A maradék olajat felhevítjük, és a hússzeleteket mind a két oldalukon 2-2 perc alatt hirtelen megsütjük. Megsózzuk, tányérra rakjuk, melléöntjük a paradicsomos szószt, és kis rozmaringszállal díszítve tálaljuk.
Nyári szezonban a paradicsom mellé köretnek süthetünk padlizsánkarikákat, patisszont is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. ápr. 1. 06:50
A paradicsomos báránysült elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.