Karácsonyi keksz déli gyümölcsökkel recept


25 - 25 dkg
aszalta szilva
dióbél
datolya
füge
mazsola
1 kiskanál őrölt fahéj ( lehet több is)
3 evőkanál olíva olaj (étolaj)
3 evőkanál liszt
A formák kiolajozásához 1-2 evőkanálnyi olaj.
A Karácsonyi keksz déli gyümölcsökkel elkészítési módja:
A diót ledaráljuk és külön tesszük. A gyümölcsöket összekeverve húsdarálón szintén ledaráljuk, majd összekeverjük a lisztel, az olajjal és a fahéjjal. Ha jól összedolgozott a masszát ellapítjuk, a tetejére rászórjuk a diót, elterítjük és olajos formákkal alakokat nyomunk ki, amit külön téve 1-2 órán keresztül pihentetünk. Ennyi idő alatt összeáll.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: varbóc, 2009. dec. 6. 14:22
A karácsonyi keksz déli gyümölcsökkel elkészítési módja és hozzávalói.