Gesztenyés-kekszes tekercs recept
A Gesztenyés-kekszes tekercs hozzávalói:25 DKG darált keksz
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
0.5 dl rum esetleg aroma
1 evőkanál kókuszreszelék
1-2 kanál kakaópor
krém:
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg margarin
1-3 evőkanál rum vagy aroma
1 kanál kóskuszreszelék
10 dkg porcukor
tortabevonó
A Gesztenyés-kekszes tekercs elkészítési módja:
A kekszet a margarinnal a cukorral a kókuszreszelékkel és a kakóval alaposan összegyúrjuk. Akrémhez a felengedett gesztenyét áttörjük és a margarinnal, a rummal és a kókusszal addig gyúrjuk míg a cukor el nem olvad . A kekszmassza felét kb 20 x25 cm-es téglalappá nyújtjuk,folpak között, de akinek könnyeg az nedves késsel is kenegetheti . A töltelék felét rákenjük és feltekerjük.Hűtjük. A bevonócsokit 10 dkg 4 evőkanál olajat teszünk , majd a tekercset bevonjuk vele. Hűtjük , majd meleg késsel szeletelhetjük.
Érdemes belőle dupla adagot készíteni ,mert hűtőben hosszú ideig eláll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szanád, 2007. dec. 17. 07:13
A gesztenyés-kekszes tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.