Klasszikus tiramisu (eredeti olasztól a recept)
A Klasszikus tiramisu (eredeti olasztól a recept) hozzávalói:1/2kg mascarpone sajt
2 csomag babapiskóta
4 tojás
3-4 ek. kristálycukor
kávé
konyak
cukormentes kakaó
A Klasszikus tiramisu (eredeti olasztól a recept) elkészítési módja:
A tojássárgájába 3-4 ek. cukrot robotgéppel elkeverek, belekanalazom a mascarponét és továbbdolgozom a robotgéppel. A tojásfehérjébe kevés cukrot teszek, és robotgéppel kemény habbá verem. Fakanállal lágyan belekeverem a fehérjét a mascarponés tojásos krémbe. Kb. 2 bögrényi kávét csinálok, bele 1-2 kupaknyi konyakot öntök. A babapiskótát belemártogatom a konyakos kávéba mindkét oldalán, gyorsan kikapom, nehogy megszottyanjon. Nagy tálba sűrűn lerakosgatom az áztatott babapiskótát, rá egy sor krémet teszek, újra babapiskóta, újra krémezek, amíg el nem fogy. Krémmel fedem be a tetejét. Átszitált cukormentes kakaóport szórók a tetejére. Legalább 24 órára hűtőbe teszem. Garantáltan mindenkinek ízleni fog!
Érdemes a tálalás előtt 1-1,5 nappal elkészíteni, különben kissé folyós lesz a nagy napon. Persze úgy is finom, csak kevésbé esztétikus.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: frekvencica, 2007. ápr. 16. 12:41
A klasszikus tiramisu (eredeti olasztól a recept) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.