Ropogós burgonya szeletek recept
55 perc
A Ropogós burgonya szeletek hozzávalói:
4 adaghoz:
2 ger. fokhagyma
1 ek.szárított rozmaring
4 ek.olaj
őrölt bors, só
1,2 kg burgonya
vaj a tepsi kikenéséhez
rozmaringágak a díszítéshez
A Ropogós burgonya szeletek elkészítési módja:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összetörjük.A rozmaringleveleket letépkedjük a szárról és apróra vágjuk.A fokhagymát a rozmaringot ás az olajat jól összekeverjük, megsózzuk, borsozzuk.A burgonyát mosás után megsikáljuk és vékony szeletekre vágjuk.A szeleteket a fűszeres olajban megforgatjuk.Egy réteg burgonyát tűzálló tálba,körkörösen egymásra fektetünk,de előtte az olajat jól lecsepegtetjük róla.A többi burgonyaszeletet második rétegként ráterítjük, és ami még maradt, a tetejére halmozzuk. A burgonyát a sütőbe tolva a középső sínen 35-40 percig sütjük, amíg aranybarna lesz.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2012. ápr. 5. 18:14
A ropogós burgonya szeletek elkészítési módja és hozzávalói.