Sütőtökpüré-leves recept





Kb.: 4 adaghoz.
50 dkg Sütőtök (tisztítva)
1 db kisebb v.hagyma
2 dkg margarin
1 ek liszt
cukor, -méz, -édeske, ízlés szerint
szárított bazsalikom, csipet
őrölt bors pici
A Sütőtökpüré-leves elkészítési módja:
A sütőtököt megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, majd a vajon üvegesre sütjük. A tököt hozzáadjuk, egy kevés vizet aláöntünk és kis lángon puhára pároljuk, utána zsírjára sütjük. Egy ek cukorral (méz-édeske) és a liszttel meghintjük. Megsózzuk, megborsozzuk, bazsalikommal fűszerezzük, és fölforraljuk. Kicsit hűlni hagyjuk, és összeturmixoljuk. Pirított zsemlekockával, vagy levesgyönggyel megszórva tálaljuk.
Liszt helyett használhatunk sűrítő port is, amit krémekhez főzelékekhez is lehet sűrítésként használni!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Donyta, 2008. szept. 21. 11:49
A sütőtökpüré-leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.