Zöldségtorta recept


20 dkg zöldbab
20 dkg brokkoli
20 dkg sárgarépa
20 dkg kukorica
10 dkg zsemlemorzsa
6 dkg vaj
10 dkg sajt
a mártáshoz:
5 dkg liszt
5 dkg vaj
1 dl tejszín
5 dl tej
1 tojássárgája
A Zöldségtorta elkészítési módja:
A zöldségeket enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, megszórjuk zsemlemorzsával, és rétegezve beletesszük a zöldségeket(zöldbab-brokkoli-répa-kukorica) Felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet,majd hozzáöntjük a felforrósított tejet. Addíg kavargatjuk, míg el nem válik az edény falától. Sózzuk, borsozzuk.A tejszínt és a tojássárgáját összekeverjük, és a fenti keverékhez adjuk.Az így kapott mártást a zöldségekre öntjük, tetejét megszórjuk reszeltsajttal. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. ápr. 8. 13:17
A zöldségtorta elkészítési módja és hozzávalói.