Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Karamellás tejberízs recept

Karamellás tejberízs recept

Elkészítési idő 75 perc

A Karamellás tejberízs hozzávalói:
1,6 liter forralt tej
20 dkg cukor
5 dkg vaj
25 dkg rízs
8 tojássárgája
reszelt narancshéj



A Karamellás tejberízs elkészítési módja:
A rízst egy órán át meleg vízben áztatjuk. Közben 5 evőkanál cukorból világos karamellát készítünk, és keskeny, hosszúkás tepsibe öntjük.A forralt tejbe beletesszük a megmaradt cukrot, a narancshéjat, a rízst, a vajat és egy csipet sót, majd erős tűzön mégegyszer átforraljuk.A gázról levéve lefedjük az edényt. Közepesen előmelegített sütőbe tesszük és 25-30 percig sütjük.Ha elkészült, belekeverjük a tojássárgákat, majd az egészet a karamellára öntjük.Még 25-30 percig sütjük.

Kicsit időigényes, de nagyon finom. Tálaláskor aszaltgyümölccsel díszítem


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A karamellás tejberízs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook