Texasi szelet recept


15dkg vaj
28dkg cukor
20dkg kókusz reszelék
30dkg liszt
15dkg túró
2cs vaniliás cukor
1cs sütőpor
8ek. tej
6ek.olaj
só
A Texasi szelet elkészítési módja:
Keverőtálba beleszitálom a sűtőporos lisztet.Adok hozzá túrót,6 evőkanál tej,6 evőkanál étolaj,8dkg cukor,1 vanilia,és pici só.Keverőgéppel legmagasabb fokozaton elkeverem.Gyúródeszkán hengerré formálom,majd kinyújtom kb.1/2 cm vastagra.Kikent sütőlemezre teszem.Tetejét tejjel megkenem.A tetejére teszem még a következőket:15dkg vajat tűzhelyen felolvasztunk,hozzá teszem a 20dkg cukrot,1 vanilia,2evőkanál tej és a kókuszreszeléket.Majd hűlni hagyom.Ezt a lehűlt kókusz masszát egyenletesen rákenjük a tészta tetejére. Majd előmelegített sütőben tesszük.
Ha egy picit jobban barnulna,letakarom alufóliával.Sütési idő 20 perc.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rika1, 2007. febr. 12. 18:36
A texasi szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.