Sörös csirkemell recept
30 perc
A Sörös csirkemell hozzávalói:
csirkemell
tojás
sajt
liszt
sör
szerecsendió
só
olaj
A Sörös csirkemell elkészítési módja:
A kicsontozott csirkemelleket kb. 2 ujjnyi vastag, hosszú csíkokra vágom, enyhén besózom. Az egész tojásból, lisztből, reszelt sajtból és a sörből sűrű masszát keverek (annyira kell sűrűnek lennie, hogy megtapadjon a húson), fűszerezem szerecsendióval, sóval. Beleforgatom a mellcsíkokat és forró, bő olajban pirosra sütöm. Papírtörölközővel jól leitatom, mikor kiveszem az olajból. Idényzöldséggel, salátával vagy bármilyen hagyományos körettel finom. Lehet kínálni hozzá tartármártást, majonézt vagy ketchupot is.
Nem írtam mennyiségeket, mert ízlés szerint lehet változtatni a hozzávalókat. A sör ízét nem lehet érezni a megsült bundában, csak könnyűvé teszi.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 'szti, 2007. aug. 18. 06:18
A sörös csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.