Besamellmártásos karfiolos csirke recept


Besamellmártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
3-4 dl tej
só, bors, szerecsendió
15-20 dkg reszelt sajt
karfiol
csirkemell szeletek
sajt a tetejére ízlés szerint
A Besamellmártásos karfiolos csirke elkészítési módja:
A csirkemell szeleteket sózom, borsozom, vajban elősütöm. Karfiolt félpuhára főzőm vegetás vízben. Besamellmártást elkészítem.(vajból lisztből rántás, majd bele a tej, felfőzni, fűszerezni, majd jöhet a sajt. Jénaiba rakom először az elősütött csirkemelldarabokat, majd ráteszem a félpuha karfiolrózsákat és nyakon öntöm a sajtos besamellmártással. A tetejét még bőven sajttal megszórom. Először befedve sütöm, majd rápirítom a sajtot.
A hús alá lehet tenni főtt, karikára vágott krumplit és akkor a köret is készen van hozzá.
Karfiol helyettesíthető gombával, brokkolival, mexikói keverékkel, padlizsánnal stb.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: anita72, 2006. nov. 8. 11:47
A besamellmártásos karfiolos csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.