Sertésborda karfiollal recept


8 szelet sertésborda (lehet szárnyasmell is)
1 fej karfiol
10-15 dkg reszelt sajt
10 dkg rízs
a besamellmártáshoz:
vaj
liszt
tej
szerecsendió
A Sertésborda karfiollal elkészítési módja:
A húst picit kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk és egy kevés olajon mindkét oldalukat megsütjük. Sós vízben puhára főzzük a karfiolt. Vajból, lisztból és tejből besamellmártást készítünk (ahány dkg vaj, annyi liszt és annyi dl meleg tej). A husokat tepsibe tesszük, ráhelyezzük a karfiolt, bevonjik a besamellmártással, reszelt sajttal megszórjuk és szép pirosra megsütjük. Köretnek párolt rízst adunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: belnea, 2008. szept. 26. 13:25
A sertésborda karfiollal elkészítési módja és hozzávalói.