Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tojásleves (egész tojással) recept

Tojásleves (egész tojással) recept

Elkészítési idő 30 perc

A Tojásleves (egész tojással) hozzávalói:
kevés olaj
liszt
kis reszelt hagyma (vagy hagymakrém)
paprika
babérlevél
egész bors
ecet
csipet cukor

2 dl tejföl
annyi tojás, ahány főre készül


A Tojásleves (egész tojással) elkészítési módja:
Hagymás, paprikás zsemleszínű rántást készítünk, vízzel felengedjük, ecettel ízesítjük, beletesszük a fűszereket és jól átforraljuk. Egyenként beleütjük óvatosan az egész tojásokat, lassú tűzön még 10 percig főzzük végül belekeverjük a tejfölt.

Jól meg kell keverni mielőtt a tojás belekerül, a forgásban levő ecetes leves egyben tartja a tojást.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tojásleves (egész tojással) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook