Tojásleves (egész tojással) recept


kevés olaj
liszt
kis reszelt hagyma (vagy hagymakrém)
paprika
babérlevél
egész bors
ecet
csipet cukor
só
2 dl tejföl
annyi tojás, ahány főre készül
A Tojásleves (egész tojással) elkészítési módja:
Hagymás, paprikás zsemleszínű rántást készítünk, vízzel felengedjük, ecettel ízesítjük, beletesszük a fűszereket és jól átforraljuk. Egyenként beleütjük óvatosan az egész tojásokat, lassú tűzön még 10 percig főzzük végül belekeverjük a tejfölt.
Jól meg kell keverni mielőtt a tojás belekerül, a forgásban levő ecetes leves egyben tartja a tojást.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 'szti, 2007. jan. 13. 11:02
A tojásleves (egész tojással) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.