Szabolcsi almás sertésszelet recept
50 perc
A Szabolcsi almás sertésszelet hozzávalói:
4 szelet karaj (csont nélkül)
1 jonatán típusú alma
1,5 dl tejszín vagy tejföl
10 dkg reszelt sajt
kevés vaj
A Szabolcsi almás sertésszelet elkészítési módja:
A meghámozott, felszeletelt almát vajban megpároljuk. A hússzeleteket kiverjük, enyhén fűszerezzük ízlés szerint és a maradék vajban (amiben az alma volt) mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Az almát kivajazott tűzálló tál aljára terítjük, rá a hússzeleteket, leöntjük reszelt sajtos tejszínnel és még reszelt sajtot teszünk a tetejére. Aranysárgára sütjük.
Eredetileg sajtos besamellel kell leönteni, de így egyszerűbb.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 'szti, 2006. nov. 25. 13:46
A szabolcsi almás sertésszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.