Diós korong recept

Elkészítési idő 40 perc

A Diós korong hozzávalói:
tészta:
21 dkg liszt
14 dkg margarin
7 dkg porcukor
1 tojás sárgája
ha szükséges kis tejföl

krém:
1 egész tojás + a másik fehérje
15 dkg porcukor
12 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja

magvalt meggy


A Diós korong elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, tejfölt csak akkor adunk hozzá, ha nem akar összeállni. Késfok vastagságúra nyújtjuk és nagy pogácsaformával kiszaggatjuk. Tálban habosra keverjük a tojást, a maradék fehérjét és a porcukrot, hozzáadjuk a diót és a citromhéjat. A korongok közepére mokkáskanállal halmocskákat teszünk, erre pedig fél meggyet nyomunk. Nem túl meleg sütőben kb. 20 percig sütjük. Sütés után azonnal porcukorral megszórjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós korong elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook