Diós korong recept


tészta:
21 dkg liszt
14 dkg margarin
7 dkg porcukor
1 tojás sárgája
ha szükséges kis tejföl
krém:
1 egész tojás + a másik fehérje
15 dkg porcukor
12 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
magvalt meggy
A Diós korong elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, tejfölt csak akkor adunk hozzá, ha nem akar összeállni. Késfok vastagságúra nyújtjuk és nagy pogácsaformával kiszaggatjuk. Tálban habosra keverjük a tojást, a maradék fehérjét és a porcukrot, hozzáadjuk a diót és a citromhéjat. A korongok közepére mokkáskanállal halmocskákat teszünk, erre pedig fél meggyet nyomunk. Nem túl meleg sütőben kb. 20 percig sütjük. Sütés után azonnal porcukorral megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 'szti, 2006. nov. 13. 19:15
A diós korong elkészítési módja és hozzávalói.