Fánk (Update1) recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Fánk (Update1) hozzávalói:
20 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt
5 dkg tk liszt
kb 1,5-2 dl tej
fél kocka élesztő
pici csipet cukor az élesztőhöz
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 evőkanálnyi delma light margarin
1 csapott kiskanál só
1 kiskanál folyékony édesítő


A Fánk (Update1) elkészítési módja:
Az élesztőt a pici csipet cukorral felfuttatjuk 1 dl tejben. (A többi tejet apránként adagoljuk a tésztához, amennyit felvesz.) Az anyagokból a szokott módon összeállítjuk a tésztát, (lehet géppel is), majd kelni hagyjuk. Amikor 1,5-2-szeresére nőtt, 1 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Még egy kicsit hagyjuk a deszkán is kelni, majd kisütjük. Süthetjük olajban is, de ha spórolni akarunk a kalóriákkal, akkor szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük. Ekkor tepsibe téve a fánkokat, kenjük le őket langyos tejjel. (Hamar magsül, kb 10 perc)

Nekem ebből a mennyiségből 14 db közepes nagyságú fánk jött ki.
Csinálhatjuk úgy is, hogy vékonyabbra nyújtjuk és 1-1 kiskanálnyi fahéjas fruktózt téve a fánkok közepére, 2-2 fánkot összeragasztunk. A széleit jól csipkedjük össze így sütés közben sem nyílnak szét.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A fánk (update1) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook