Réteges álom torta recept
A Réteges álom torta hozzávalói:25 dkg Delma light margarin,
10 dkg fruktóz,
5 db tojás,
1 citrom reszelt héja,
1/2 dl rum,
5 dkg darált mandula,
12 dkg liszt,
12 dkg étkezési keményítő,
4 evőkanál diabetikus lekvár,
5 dkg diabetikus csokoládé,
1 csomag sütőpor,
Vágott pisztácia,
2 evőkanál olaj,
A Réteges álom torta elkészítési módja:
A margarint habosra keverjük a fruktózzal, a tojássárgáját belekeverjük a krémbe, hozzáadjuk a reszelt citromhéját és a darált mandulát. Beleszitáljuk a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és apránként a masszához adagoljuk. Kikent tortaformába öntünk egy vékony réteget. Előmelegített sütőben, 6-8 percig sütjük. Rákenjük a következő réteget és kb. 5 percig sütjük. Összesen 10-12 réteg lesz. Közben, minden harmadik réteget vékonyan bevonunk felmelegített és áttört diabetikus lekvárral. A kihűlt tortát bevonjuk a felolvasztott és 1-2 evőkanál olajjal higított csokoládéval. Tetejét megszórjuk vágott pisztáciával.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. okt. 25. 16:26
A réteges álom torta elkészítési módja és hozzávalói.