Szilvás gombóc diétásan recept
A Szilvás gombóc diétásan hozzávalói:5 dl víz
2-3 kanál olaj
1 kiskanál só
50 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt ( én most MM lisztet és fehér lisztet használtam felesben)
2 tojás
szilva, barack, vagy amivel tölteni szeretnénk
egy kevés fahéj ízű fruktóz
Update zsemlemorzsa és hozzá egy kis olaj, amin megpirítjuk
A Szilvás gombóc diétásan elkészítési módja:
5 dl vízben a 2 kanál olajat és egy kis sót felforralunk. Majd belekeverünk 50 dkg lisztet, csak amíg az edény falától el nem válik. (kb 1 perc) Langyosra hűtjük, majd hozzákeverünk egyenként 2 tojást. (Ezt kicsit nehezebb jól belekeverni, mert itt még elég sűrű a massza, de persze nem lehetetlen.) Ha kihűlt, kézzel kicsit összegyúrjuk, kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk és mehet bele a szilva, vagy barack, vagy amivel tölteni szeretnénk. A szilvákat én megszórtam egy kis fahéj ízű fruktózzal, de ha nincs, keverjünk ki fahéjat bármilyen por állagú édesítővel. Megformázzuk a gombócokat és kifőzzük. Csak addig kell főzni, amíg feljön a víz tetejére. Kevés olajon update zsemlemorzsát pirítunk és ebbe a gombócokat megforgatjuk. Nekem ebből az adagból 30 db lett. Nincs benne krumpli, így sokat spórolhatunk a kalóriával és a szénhidráttal. Mégis, (talán a tojások miatt), a tésztája finom lágy, nem lehet észrevenni a krumpli hiányát.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2011. aug. 20. 05:40
A szilvás gombóc diétásan elkészítési módja és hozzávalói.