5 perces lekvár recept
Az 5 perces lekvár hozzávalói:1 kg gyümölcs
1 kg cukor vagy 25 szem édesítőszer
4 evőkanál citromlé (meggyhez és savanyú gyümölcsökhöz nem kell)
Az 5 perces lekvár elkészítési módja:
Mosd meg a gyümölcsöt, ha cseresznyéből, vagy meggyből készíted, távolítsd el a magvakat. Tedd egy tálba és öntsd rá a cukrot, tedd hűtőbe egy éjszakára. Reggel tedd a tűzhelyre és főzd fel, amikor elkezd forrni add hozzá a citromlét és főzd még 5 percig. Öntsd a lekvárt befőttesüvegekbe és tedd rá a tetejét. Az üvegeket fordítsd fejjel lefelé, tekerd be konyharuhába mindegyiket és hagyd így néhány órát, amíg kihűlnek. Az így készített lekvár hosszú ideig eláll. A fenti adagból nagyjából 1 liternyi lesz.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. máj. 24. 06:38
Az 5 perces lekvár elkészítési módja és hozzávalói.