Finom gumimaci torta recept
A Finom gumimaci torta hozzávalói:6 tojás
3 vaníliás cukor
17 kanál porcukor
2 kis tejföl
4 zselatin (kis tasak)
3 kanál kakaó
2 dl málnaszörp
A Finom gumimaci torta elkészítési módja:
1.lap: 3 tojássárgáját 5 ek porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral simára keverünk. 1,5 dl vízben 1 tasak zselatint felforralunk és hozzáöntjük a kikevert masszához, majd 3 tojásfehérjét elkeverünk (nem habosra) és ezt is hozzákeverjük a zselatinos masszához. 2.lap: Ugyanígy készül,mint az első lap, csak hozzáadunk 3 púpos evőkanál kakaót 3.lap: 2 doboz tejfölt elkeverünk 1 csomag vaníliacukorral, 7 ek porcukorral, majd 1,5 dl vízben forralt zselatinnal. 4.lap: 2 dl málnaszörpöt elkeverünk 1,5 dl vízben forralt zselatinnal. Összeállítás: A lapokat elkészülési sorrendben, megvárva míg a másik massza lehűl, egymás után öntjük bele egy edénybe Ezek a lapok külön-külön híg masszák, de közepes alapterületű, magas edénybe téve és lehűtve tortává állnak össze. A hűtést is beleszámítva 1 órán belül elkészíthető és fogyasztható.
Tipp:
Az edényt, amibe tesszük mélyhűtőben lehűtjük az előkészületek előtt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. máj. 21. 20:21
A finom gumimaci torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.