Ropogós cukkinichips recept
A Ropogós cukkinichips hozzávalói:1 nagy cukkini
2 evőkanál olívaolaj
só
A Ropogós cukkinichips elkészítési módja:
A cukkinit mosd meg, és itasd le róla a vizet papírtörlővel. Vágd körülbelül három milliméter vastag karikára. Használhatsz a szeleteléshez uborkagyalut is, akkor a karikák szép egyenletesek lesznek. Bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit, kend meg olívaolajjal, és rakd bele egymás mellé jó szorosan a cukkiniszeleteket. Arra ügyelj, hogy ne fedjék egymást. Mindegyik tetejét kend meg olívaolajjal. Még ne sózd, mert akkor a cukkini levet ereszt, és hozzáragad a sütőpapírhoz. Tedd előmelegített sütőbe, és 120 fokon süsd körülbelül másfél óráig. Közben legalább egyszer forgasd át. Ha elkezd barnulni, és nem ragacsos, zárd le a sütőt, és sózd meg. Ha hozzáragadna a chips a sütőpapírhoz, spatulával nyúlj alá, és lazítsd meg. Tartsd légmentesen záródó dobozban, három napig friss, ropogós marad.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. máj. 19. 11:11
A ropogós cukkinichips elkészítési módja és hozzávalói.