Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós-szilvás kupola recept

Diós-szilvás kupola recept

A Diós-szilvás kupola hozzávalói:
Tésztához

150 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
10 g kakaópor (cukrozatlan)
150 g porcukor
150 g lágy vaj vagy margarin
3 tojás (közepes méretű)

Krémhez

1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin (vagy)
4 levél Dr. Oetker Lapzselatin
4 evőkanál víz
600 ml hideg habtejszín
30 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g darált dió

Ezenkívül

200 g szilvalekvár
100 g Dr. Oetker Marcipán
50 porcukor


A Diós-szilvás kupola elkészítési módja:
Előkészítés A kapcsos sütőformát kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 55 perc A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztalapba 1 cm mélyen egy evőkanál segítségével mélyedést formázunk, úgy, hogy a tészta szélénél körben 1 cm-t szabadon hagyunk. A kinyert tésztát összemorzsoljuk. A tészta mélyedésébe beleöntjük a szilvalekvárt. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral felverjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint, és így kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tésztamorzsát és a diót. A krémet a tésztán kupolaszerűen elosztjuk, és süteményt kb. 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A porcukrot a marcipán masszához keverjük, majd kinyújtjuk. Kiszúróformákkal tetszés szerinti motívumokat szaggatunk belőle, melyet a tortára helyezünk. Ízlés szerint kakaóporral hintjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós-szilvás kupola elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook