Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mentás hab eperrel recept

Mentás hab eperrel recept

A Mentás hab eperrel hozzávalói:
3 tasak zselatinpor (3 dkg)

2,5 dl tejszín

50 dkg eper

6 dkg cukor

1 ág menta + a díszítéshez


A Mentás hab eperrel elkészítési módja:
Előkészítés: A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és lefedve betesszük a hűtőbe. Az epret megmossuk, megtisztítjuk. Felét (a nagyobb szemeket) vékony szeletekre vágjuk, a másik felét a cukorral botmixerrel összetörjük. A mentát leöblítjük, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk. Az eperpürét a zselatinhoz öntjük, és felmelegítjük (nem forraljuk). Félrehúzzuk, belekeverjük a mentát, és beleforgatjuk a tejszínhabot. Egy réteg krémet 4 nagyobb pohár (pl. whiskys pohár) aljára simítjuk. Az eperszeletekkel kirakjuk a pohár szélét (odatapasztjuk a széléhez), négy szelet kivételével a többit a krémre fektetjük, és szétosztjuk rajtuk a maradék krémet. A tetejére még egy-egy eperszemet fektetünk, egy-egy mentalevéllel díszítjük, és tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mentás hab eperrel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook