Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Alfredo tészta recept

Alfredo tészta recept

Az Alfredo tészta hozzávalói:
- 50 dkg tészta (penne, spagetti...)
- 15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
- 3,2 dl tejszín
- 9 dkg sütőmargarin
- 3 evőkanál felaprított, friss petrezselyem
- só
- bors
-kakukkfű


Az Alfredo tészta elkészítési módja:
A tésztát nagy fazék forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára főzzük. Amíg a tészta fő, kis lángon megolvasztjuk a margarint, beletesszük a parmezánt és a tejszínt, majd állandóan kevergetve felforraljuk. Takarékra vesszük, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a felaprított, friss petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A mártást a tésztára öntjük, jól összekeverjük, hogy a tésztát egyenletesen bevonja. Ezt az ételt gazdagíthatjuk apróra vágott friss fűszernövényekkel, pl. kakukkfűvel is.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


Az alfredo tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook