Alfredo tészta recept
Az Alfredo tészta hozzávalói:- 50 dkg tészta (penne, spagetti...)
- 15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
- 3,2 dl tejszín
- 9 dkg sütőmargarin
- 3 evőkanál felaprított, friss petrezselyem
- só
- bors
-kakukkfű
Az Alfredo tészta elkészítési módja:
A tésztát nagy fazék forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára főzzük. Amíg a tészta fő, kis lángon megolvasztjuk a margarint, beletesszük a parmezánt és a tejszínt, majd állandóan kevergetve felforraljuk. Takarékra vesszük, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a felaprított, friss petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A mártást a tésztára öntjük, jól összekeverjük, hogy a tésztát egyenletesen bevonja. Ezt az ételt gazdagíthatjuk apróra vágott friss fűszernövényekkel, pl. kakukkfűvel is.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. máj. 18. 06:24
Az alfredo tészta elkészítési módja és hozzávalói.