Herőce recept

A Herőce hozzávalói:
50 dkg finomliszt
5 db tojás (normál méretű)
1 kávés kanál só


A Herőce elkészítési módja:
A lisztet beleszitáljuk egy keverőtálba. A közepébe egy mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat. (Fontos, hogy a tojások szobahőmérsékletűek legyenek. Ha nem vetttük ki előre a hűtőből, akkor langyos vízzel alaposan mossuk át.) A tojásokat egy villával felverjük, és egy kis lisztet is belekeverünk. Mindkét kezünket belisztezzük, majd alaposan megyúrjuk. A cél, hogy egy homogén, rugalmas tésztát kapjunk, kb. 5-10 perc elég hozzá. Lefóliázzuk, és betesszük a hűtőbe 30 percre pihenni. Egy belisztezett nyújtódeszkán kis négyzetekre vágjuk,mindegyik közepet bevágjuk. juk. Bő forró zsírban kisütjük és porcukorral megszórjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A herőce elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook