Habos-kekszes recept

A Habos-kekszes hozzávalói:
1 l tej
5 + 2 ek cukor
4 db tojás
3 ek liszt
25 dkg háztartási keksz
kókuszaroma (elhagyható)


A Habos-kekszes elkészítési módja:
Kevés tejben feloldunk 5 ek cukrot, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd a liszttel csomómentesre keverjük. Apránként hozzáadjuk a maradék tejet és felforraljuk. Egy tálba összetörünk 1 kis csomag háztartási kekszet, meglocsoljuk egy kis kókusz aromával, majd ráöntjük a felforralt krémet. A tojások fehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük, majd evőkanállal rászaggatjuk egy lapos tányérra, úgy hogy maradjon közöttük hely. 20 másodpercre betesszük a mikróba (700w), majd szépen elrendezzük a krémes kekszen.

Melegen és hidegen is nagyon finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos-kekszes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook