Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Húsos-spenótos burek recept

Húsos-spenótos burek recept

A Húsos-spenótos burek hozzávalói:
2 csomag réteslap

50 dkg darált marhahús

1 kg burgonya héjában főzve

1 doboz kockasajt

1 kis fej vöröshagyma

2 kis doboz paradicsompüré

45 dkg fagyasztott parajpüré

3 tojás



bors

Erős Pista


A Húsos-spenótos burek elkészítési módja:
A burgonyát feltesszük főni, majd megpucoljuk, krumplinyomón áttörjük. Az összes hozzávalót - a sajt és a rétes kivételével - jól összedolgozzuk. A kiterített réteslapokat ollóval elfelezzük, és az így kapott csíkokra teszünk kb. 1 evőkanálnyi tölteléket, minden töltelékre 1 kockasajt harmadát. A rétescsík 2 hosszanti oldalát behajtjuk kb. 1 cm-re, majd ügyesen feltekerjük. Az így feltekert kis téglalapokat bő, forró olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük. Salátával tálaljuk.

Melegen és hidegen is nagyon finom. A kockasajtot természetesen lehet helyettesíteni bármilyen más sajttal, az eredeti recept feta sajtot használ


Kategória: Egytálételek receptjei


A húsos-spenótos burek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook