Húsos-spenótos burek recept
A Húsos-spenótos burek hozzávalói:2 csomag réteslap
50 dkg darált marhahús
1 kg burgonya héjában főzve
1 doboz kockasajt
1 kis fej vöröshagyma
2 kis doboz paradicsompüré
45 dkg fagyasztott parajpüré
3 tojás
só
bors
Erős Pista
A Húsos-spenótos burek elkészítési módja:
A burgonyát feltesszük főni, majd megpucoljuk, krumplinyomón áttörjük. Az összes hozzávalót - a sajt és a rétes kivételével - jól összedolgozzuk. A kiterített réteslapokat ollóval elfelezzük, és az így kapott csíkokra teszünk kb. 1 evőkanálnyi tölteléket, minden töltelékre 1 kockasajt harmadát. A rétescsík 2 hosszanti oldalát behajtjuk kb. 1 cm-re, majd ügyesen feltekerjük. Az így feltekert kis téglalapokat bő, forró olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük. Salátával tálaljuk.
Melegen és hidegen is nagyon finom. A kockasajtot természetesen lehet helyettesíteni bármilyen más sajttal, az eredeti recept feta sajtot használ
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. jún. 6. 07:36
A húsos-spenótos burek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.