Spárgás-sajtos frittata recept
A Spárgás-sajtos frittata hozzávalói:12 db zöldspárga
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
vaj
6 tojás
2 evőkanál reszelt parmezán
10 dkg brie sajt, kockára darabolva
2 evőkanálnyi aprított petrezselyem
2 evőkanálnyi aprított kapor
só és bors ízlés szerint
A Spárgás-sajtos frittata elkészítési módja:
A sütőt közepes lángra előmelegítem. Előveszek egy fémnyelű teflonos serpenyőt (a sütőben hőállónak kell lennie). A hagymát negyedekre vágom és felszeletem. A fokhagymát vékony szeletekre vágom. A vajon addig pirítom a hagymát és a fokhagymát, míg pirulni kezd. Hozzáadom a kb. 2-3 cm-es darabokra vágott spárgát. Addig főzöm, míg a spárga megpuhul (3-4 perc), de nem szabad túlfőzni. Közben a tojásokat felverem a parmezánnal és a fűszernövényekkel, sóval és borssal. Hozzáadom a spárgához, keverek rajta egyet, majd hozzáadom a brie sajtot egyenletesen elosztlatva a tetején. Kavarás nélkül kb 3-4 percig főzöm, majd egyből az előmelegített sütőbe teszem, és kb. 11-12 percig sütöm. A sütőből kivéve hagyom állni 2 percig, így könyebb szervírozni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. jún. 3. 07:22
A spárgás-sajtos frittata elkészítési módja és hozzávalói.