Párizsis, sajtos palacsinta recept
A Párizsis, sajtos palacsinta hozzávalói:2 tojás
3 dl tej
csipetnyi só
sütéshez olaj
töltelékhez:
15 dkg párizsi
10 dkg Karaván sajt
csipetnyi só, őrölt bors
mártáshoz:
2 dl tejföl
1 tojás sárgája
csipetnyi só
porcukor
1 csokor petrezselyem
A Párizsis, sajtos palacsinta elkészítési módja:
A tojásokat egy kevés tejjel meg csipetnyi sóval elkeverjük, és a lisztet meg a maradék tejet hozzáadva palacsintatésztát keverünk. A tésztából az olajon 12 palacsintát sütünk. Ezután a megdarált párizsit a reszelt sajttal, sóval, meg őrölt borssal jól összedolgozzuk, és a masszával a palacsintákat megkenjük. A felgöngyölt palacsintákat egy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük, a tojássárgával, apróra vágott petrezselyemmel meg csipetnyi sóval simára kevert tejföllel meglocsoljuk, és forró sütőben szép pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. máj. 29. 15:21
A párizsis, sajtos palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.